Avansiniai mokėjimai

MichailasG
2016-02-03 16:42
Kaip registruoti gaunamus ir sumokamus tiekėjams avansinius mokėjimus jei nėra jokių avansinių sąskaitų?
Tomas Aleksiejūnas Admin
2016-02-04 12:42
Tiesiog sukurkite mokėjimą. Pliusiukas viršuje->Mokėjimas
Otonas
2016-02-13 21:04
Bet tada kredituojama sąskaita 4430, o aš noriu, kad būtų debetuojama 2080. Nerandu, kur yra mokėjimo registravimo nustatymai ?
Tomas Aleksiejūnas Admin
2016-02-15 09:09
DK -> registravimo nustatymai -> Tiekėjų nustatymai
MichailasG
2016-03-10 15:04
Dabar gaunasi ,kad pajamuojant pirkimo saskaita ( net kai nebuvo jokio isankstinio apmokejimo) kredituojami avansai tiekejams....... Ar numatoma galimybe tikslinti per kvitus kiekvienos operacijos korespondencija?
Tomas Aleksiejūnas Admin
2016-03-14 11:46
Taip, tiekėją galima susieti tik su viena DK sąskaita. Jeigu padarytumėme galimybę laisvai nurodyti DK sąskaitą, tada labai dažnai pasitaikys kad avansas sumokamas su viena DK sąskaita, o sąskaita bus išrašoma su kita DK sąskaita ir taip kabės neuždaryti DK likučiai.

Tokiems atvejams dabar galvoju jei padaryti taip, kad sudengimo įrašas irgi sukurtų DK įrašus, jei sudengiamų operacijų DK sąskaitos nesutampa. Pvz.

Sumokėtas avansas tiekėjui:
D 208 100€ (parenkame kitą, nei numatyta DK sąskaitą)

Tiekėjas pateikė sąskaitą:
K 424 100€ (sąskaita atėjo iš nustatymo)

Kai sudengiame šiuos įrašus, susikuria papildomi DK įrašai (jei nesutampa DK sąskaitos)
D 424 100€
K 208 100€

Kaip toks variantas? Tada per neapsižiūrėjimą nebus pasiklydusių sumų DK sąskaitose.
MichailasG
2016-03-15 10:11
Šiaip būtų geriau nei nieko . Tik šito (parenkame kitą, nei numatyta DK sąskaitą) nesupratau.....
MichailasG
2016-03-15 10:14
Bet korespondencijos koregavimas kvituose anyway yra reikalingas!!!
Tomas Aleksiejūnas Admin
2016-03-15 10:20
Na dabar operacijose su tiekėjais visada naudojama "numatytoji" (default) DK sąskaita, kuri nurodoma registravimo nustatymuose.

Būtų padaryta, kad operacijos įvedimo metu tą sąskaitą būtų galima pakeisti. Tai ne geriau negu nieko, o geriau nei reikalavimas visada tokią sąskaitą nurodyti.

Aš pateikiau variantą, kaip išgelbėti vartotoją nuo pasimetimo, kai jis suregistruos operacija su skirtingomis DK sąskaitomis ir paskui skųsis kodėl tiekėjo kortelėj likutis yra nulis, o DK sąskaitose išsibarstę neuždaryti likučiai.
MichailasG
2016-03-15 12:38
Tai viskas OK :) Tiesiog korespondencijos koregavimo galimybė būtų naudinga ir kitais atvėjais....
konfirma
2016-03-15 15:07
Jeigu kam svarbi patyrusio buhalterio nuomonė, aš nedaryčiau laisvos galimybės kaitalioti korespondencijas. Man atrodo, kad programa turi išlikti paprasta ir lengvai suprantama, ir ne vien buhalteriams.

Michailai, duokite kokį nors pavyzdį dėl ko jums reikia koreguoti korespondencijas per kvitus.

Kas dėl avansinių mokėjimų užregistravimo, tai valdyti skolas ir avansus ir dabar programoje gerai išspręsta, o DK 2080 reikia tik tam, kad balanso sudarymo dieną avansai būtų tinkamoje balanso pusėje. Šitą dalyką galima išspręsti dviem įrašais per BŽ laikotarpio gale ir kito laikotarpio pradžioje.
Dar būtų galima, turbūt, per sistemos užduotis šį procesą ir automatizuoti.
Tomas Aleksiejūnas Admin
2016-03-15 15:20
Vat aš irgi pritariu patyrusio buhalterio nuomonei - ar verta aukoti paprastumą ir aiškumą dėl to, padėtume sumą į truputį tikslesnę DK sąskaitą. Kai likutis vienoje DK sąskaitoje lengva jį sutikrinti su tiekėjų skolų likučiu ir atrasti kliurkas, jei tokios buvo.

Bet aš dar galvoj turėsiu variantą dėl sudengimo operacijų, kad sudengimo metu suvažinėtų sumos, jei buvo išvažiavusios į skirtingas sąskaitas.
MichailasG
2016-03-17 12:42
Laukiam :)

Naujausios žinutės

Siunčiama...