virgiszitaxe
2018-11-19 15:17
Skirtingą tankį ir norėjau pabrėžti, bet dabar jau pats matau, kad to nesimato mano žinutėje.
Nežinau kaip su kitom prekėm, bet su dažais taip jau yra. Kiekviena spalva turi savo tankį, o dar dažų visokių serijų yra, kurių tankis skiriasi. Tiekėjai paprastai juos litrais arba galonais pardavinėja, o tenka dozuoti mažais kiekiais 0,01 gramo tikslumu. Šauniausia būtų sugalvoti kaip juos dozuoti mililitrais. Tada su apskaita būtų labai paprasta, bet dažai per tiršti, kad tūriu dozuoti. Tenka ant svarstyklių dėti.
Programiškai, tai nebent į matavimo vienetų sąryšį įtraukti prekę. Gal net mato vienetų sąryšius aprašinėti prekės kortelėje, o ne matų vienetų kortelėje ar kur ten planuojate padaryti. Lenkiu link to, kad kiekviena prekė turėtų savo mato vienetų santykių sąrašą. Galbūt, klystu, bet taip, mano nuomone, matų vienetų sąryšius būtų lengviau kontroliuoti. Verta pagalvoti ar vietoje prekės nesusieti matų vienetų sąryšio su prekių grupe.
Aš net abejoju ar yra prasmės aprašinėti tokius sąryšius kaip 1 kg = 1000 g. Dabar pardavęs/sukomplektavęs 3 gramus į apskaitą rašau, kad pardaviau/sukomplektavau 0,003 kg ir vargo nėra. Gal tik sąrašuose kai kur norėtųsi matyti daugiau skaitmenų po kablelio, nes dabar, berods, tik po 2 skaitmenis rodo.
Tokie pamąstymai dėl būsimo funkcionalumo.