Atvirkštinio PVM pritaikymas tik vienai įmonei

PG-Apskaita
2021-05-20 18:44
Sveiki,
Yra įvesta prekė priskirta atvirkštinio PVM grupei. Registruojant naują pirkimo sąskaitą ir pasirinkus minėtą prekę, atvirkštinio PVM žyma pritaikoma tik pasirinkus vieną konkrečią įmonę. Pakeitus į kitą įmonę, atvirkštinio PVM žyma "dingsta".
Gal galėtumėte nurodyti kur gali būti priežastis, kuri nepritaiko atvirkštinio PVM kitiems tiekėjams?
TechEc
2021-05-21 09:49
PVM registravimo nustatymuose turbūt uždėta taikyti atvirkštinį pagal verslo PVM grupę, o jūsų kitiems tiekėjams nepriskirta ta pati PVM grupė.
jolasin
2021-07-05 13:37
"Atsižvelgiant į Lietuvos Respublikos finansų ministro 2015 rugpjūčio 20 d. įsakymą Nr. 1K-273, atvirkštinis PVM mechanizmas taikomas ne tik statybos (montavimo) darbų, bet ir tiekiamų prekių, kurios instaliuojamos (montuojamos) statinyje, kuriame atliekami statybos darbai, ir po tokio instaliavimo (montavimo) tampa neatsiejama statinio dalimi, atžvilgiu, jeigu tokios prekės tiekiamos apmokestinamajam asmeniui, PVM mokėtojui, pagal vieną sutartį kartu su atitinkamais instaliavimo (montavimo) ir (arba) kitais statybos darbais, kaip jie apibrėžti Lietuvos Respublikos statybos įstatymo 2 straipsnio 15 dalyje."

Kaip padaryti nustatymus, kad veiktų ši logika:

Su pirkėju PVM mokėtoju prekiaujame prekėmis (tebūnie tai stulpai, kuriems taikomas įprastas 21 proc. PVM, kurį sumoka pardavėjas), bet dažni atvejai, kai įmonė pasirašo sutartį teikti prekes ir kartu montavimo paslaugas tam pačiam pirkėjui, tokiu atveju esame įpareigoti taikyti atvirkštinį PVM apmokestinimą pagal PVMĮ 96 straipsnį _ir prekėms, ir paslaugoms_. Kaip teisingai padaryti nustatymus, kad veiktų ši logika? Dubliuoti prekių korteles ir nustatinėti skirtingas PVM grupes? Tai ne vienkartinis atvejis...
TechEc
2021-07-05 14:54
Pirkėjui, o ne prekei, priskirkite kitą PVM grupę. Vienintelis komplikuotas atvejis bus, jei tas pats pirkėjas kartais perka su paprastu, o kartais atvirkštiniu PVM.
Naujausios žinutės