Sistemos atnaujinimai - sąskaitų registravimas, i.SAF ir i.VAZ funkcionalumai

VJOSAS
2016-09-30 18:26
Absoliučiai sutinku su visais, kurie sako, kad sąskaitos redagavimas yra būtina funkcija - antraip ši sistema praranda savo patrauklumą ir mūsų įmonės (3, kurios naudojasi šia sistema) pradės ieškoti kitos sistemos. Elementariai, sukūriau dabar sąskaitą ir užregistravau ją, nes galvojau, kad nereikės keisti. Pamačiau, kad palikau nepakeistą apmokėjimo terminą ir jau nebegaliu redaguoti sąskaitos - turėsiu klientui aiškinti, kad nežiūrėtų į datą, nes "sistema neleidžia pataisyti".
Evaldas
2016-09-30 18:43
Viskas imanoma ten desineje yra toks kryziukas, labai sunkiai randamas,
ji paspaudus registracija dingsta ir tada galima saskaita koreguoti ir taip daug kartu , jei to reikia.
Oltrade
2016-09-30 21:16
Gal bus aiškiau...
Tomas Aleksiejūnas Admin
2016-09-30 23:31
i.VAZ važtaraštį jau galima kurti ir iš pardavimo pasiūlymo ir užsakymo.
IGNARA
2016-10-01 21:00
Ar yra planuojama sukurti galimybę I.VAZ pateikti tiesiai i VMI užregistruojant ITAX.lt kaip atstovą teikti duomenis svetainėje imas.vmi.lt? Manau tai būtų aktualu visiems

RER
2016-10-02 11:01
to VJOSAS:
užregistruotą sąskaitą galima išregistruoti, ir tada ją redaguoti, o tada vėl registruoti.

Tačiau, Tomai, tai žiauriai, žiauriai, žiauriai nepatogu....

Turiu patirties su įvairiomis buh. programomis, ir LABAI džiaugiausi, kad čia nėra jokių "sąskaitų perkelimų", "sąskaitų uždarymų"....ir še tau - atsirado...."sąskaitų registravimas".

Programa aiški, paprasta ir patogi, kam visą tai apsunkinti?

Man nepatogu, nes formuoju sąskaitas, ir noriu matyt apyvartą realią. Jeigu sąskaita neregistruota - nematau nei apyvartos, nei sandėlio likučio. Koregavimas (kad ir adreso eilutės korekcija) užima papildomai laiko.

Tomai, aš suprantu, Jūs atlikote darbą, gal būtų racionalu atsižvelgti į klientų pageidavimus?

Grįžtam prie senos versijos be registracijos?

IGNARA
2016-10-03 11:40
Tikrai neverta visko grąžinti,progresas veda link tobulėjimo,o regresas patys žinot kur,tik pastaba Tomui,padaryt daug aiškesnius aprašus,kad visiem nekiltų klausimų. Bei paryškint išregistravimo migtuką. Buhalterių regėjimas sąlyginai prastesnis

beje,mano užduotas klausimas aukščiau manau aktualus būtų daugumai,ar tai įmanoma čia įgyvendint?
RER
2016-10-03 12:45
Kalba ne apie progresą ir regresą, o apie patogumą ir funkcionalumą.
skorsten
2016-10-03 15:20
Sveiki,
bandau daryti vaztarasti ,bet neleidzia pasirinkti vezimo adreso.Nors esu uzpildes pirkejo korteleje ir imones adresa ir pristatymo adresa.raso kad nieko neranda.Ka daryti?Kur ka reikia suvesti?
Oltrade
2016-10-07 20:45
up, nes dingo kažkam ištrynus post'ą
Oltrade
2016-10-07 20:54
Tomai, tvarkykit šitą bugą, nes redaguot posto nėra galimybės
Foxas
2016-10-08 18:04
visiškai pritariu RER, praktikoj tas registravimas ir išregistravimas dar tvirtinimas, kad tikrai noriu išregistruoti - tai tikrai žiauriai nepatogu ir ben jau aš nematau logikos du kartus spausti, kad užsiregistruotų sąskaita ir tris kartus spausti norint ją paredaguoti
Nelabai suprantu kokią papildomą naudą sukūrė tas papildomas registravimas jei seniau registruodavo su paspaudimu "išsaugoti", o su paspaudimu "redaguoti" automatiškai išregistruodavo, o jei sąskaitos įvedimo procese norisi nueiti išgerti kavos, tai galima užregistruoti pusę darbo vienu paspaudimu, bet gerai būtų ir vienu paspaudimu pradėt redaguoti (dabar gi reikia trijų paspaudimų)
Ir nesuprantu kaip čia įgyvendinamas "pagrindinis tikslas - pamažu atpratinti visus duomenis beatodairiškai redaguoti bet kuriame laikotarpyje" jei vistiek galima tik panorėjus išregistruoti ir redaguoti - tai kas redaguodavo ir kam to reikia (pvz man) - tas ir toliau redaguos bet kuriame laikotarpyje tik patogumas mažesnis.
Tomas Aleksiejūnas Admin
2016-10-11 10:23
@Foxas - kai įprasite tvarkingai dirbti, tai dėkosite, o ne keiksnosite sistemą :) Taip negalima dirbti - pusę sąskaitos užregistravau, išgėriau kavos, tada paredagavau, vėl kavos ir trečią kartą jau galutinai viską sutvarkiau.

Įsivaizduokite jei dirbate ne vienas. Tai pagal jūsų pusinę sąskaitą atsirado sandėlio likučiai, pusę tiekėjo skolos ir t.t. Kai gėrėte kavą kažkas pagal tą pusinę sąskaitą padarė pavedimą, kažkas atsargų užsakė ir tada oplia - viskas pasikeitė - pavedimas ne toks turėjo būti, likučiai kiti, savikainos kitos. Todėl ir noriu pasakyti, kad registravimas - atsakingas dalykas, reikia registruoti tik galutinį patvirtintą variantą.

Jei kada nors susidursite su tarptautinio lygio verslo valdymo sistemomis, tai pamatysite, kad ten apskritai joks redagavimas neleidžiamas, nes redagavimas yra blogis, kuris viską sujaukia ir sunku galus surinkti. Jo tiesiog neįmanoma tvarkingai padaryti, tik pusėtinai. Tai tvarkingo darbo įgūdžiai jums labai pravers ir aš pasistengsiu jums tai suteikti :)

Aš suprantu, kad kaip vartotojui patogiau viską keisti bet kur ir bet kada, o sistema turi paskui viską sutvarkyti nes su pakeistais įrašais buvo susiję šimtas ar tūkstančiai kitų įrašų.
Aš per dieną sulaukiu bent kelių pranešimų - "nieko nedariau, vakar likučiai buvo geri, šiandien nesueina". Nieko nedarymas, tai senų dokumentų redagavimas.
Programuojant sistemą lengviau galus sugaudyt kai redaguojamas neregistruotas dokumentas, o ne viską online sutvarkyt.
RER
2016-10-11 11:14
Bet, Tomai

man jeigu reikia adresą pakoreguoti, arba data pamiršau pakeisti (ne šios dienos, o vakar), man ją išregistruoti reikia, koreguoti ir vėl užregistruoti.

Gal paliekam koreguotinus laukus be registracijos: adresas, data, pastabos
Oltrade
2016-10-11 11:20
Viskas čia tvarkoj su tuo išregistravimu pakoregavimui. Nedarykit problemos ten, kur jos iš principo nėra.

Didesnė problema, kuri egzistuoja, yra tai, kad neišeina normaliai sugeneruot pardavimo sąskaitos iš pirkimo sąskaitos, vat tai yra dabar tikrai daug nepatogiau, nei buvo anksčiau.
Tomas Aleksiejūnas Admin
2016-10-11 15:56
1. Redaguotini laukai, kurie neturi įtakos apskaitos įrašams (pvz. pastabos, adresai) - atsiras. Bet datos šiaip keisti nebus galima, nes data labai svarbus domuo.

2. Dėl generavimo iš pirkimo sąskaitos, tai bus pataisyta, jei yra problemų.
Tomas Aleksiejūnas Admin
2016-10-13 09:29
i.VAZ atnaujinimas:

Nebebūtina priskirti gavėjo iškrovimo adreso, jei jis sutampa su gavėjo registracijos adresu. Jei iškrovimo adresas bus priskirtas, tai sistema kaip pristatymo adresą rodys jį, o jei ne - įmonės registracijos adresą.
MichailasG
2016-10-21 15:54
"i.SAF sąskaitų faktūrų registrus galima eksportuoti Kita->Ataskaitos->PVM ataskaita (apačioje mygtukas i.SAF eksportas). "
Nematau to mygtuko.. :(
Oltrade
2016-10-21 16:07
Apačioje dešinėje.
TetroBreath
2016-10-22 15:49
Padarykite prašau, kad galima būtų stumdyti eilutes sąskaitose (keisti vietą)
RemigijusImsa
2016-10-24 10:29
Jei teisingai supratau, tai užregistravus sąskaitą, po to išregistravus ir ištrinus, sąskaitos eilės numeriukas "dingsta". Taip mes su kolegom praradom du numeriukus SVLT 2682 ir SVLT 2685. Tad, jei teisingai suprantu - juos galima užpildyti tik adminui priverstinai sustabdžius numeraciją - ar aš teisus?
Išeitų sąskaitą galima registruoti tik 125% įsitikinus, kad ji bus tikrai priimta pirkėjų - bet juk būna visaip - tai data, tai suma netinka, o kitą kartą ir visai nepriimama.
IGNARA
2016-10-24 12:30
O kam trint, darykit sąskaitos anuliavimą ir neprarasit numeracijos, jei yra būtinybė naikinti sąskaitą
Tomas Aleksiejūnas Admin
2016-10-25 12:10
Taip, reikia sąskaitą anuliuoti ir ji liks anuliuota su savo numeriu. Nemanau, kad tokių anuliuotų sąskaitų gali prisikaupti daug, nes jei pirkėjai nepriima sąskaitų, tai turbūt kažką darote ne taip.
k.j
2016-11-10 12:11
Sveiki

kėliau važtaraštį į IVAZ bet man jo nepriėmė ,ka darau ne taip ,gal yra koia instrukscija kaip visą ta reikala tvarkingai įkelti.Kai ikėliau jie nepatvirtino.tad teko ten suvedinėti onlain tuos važtaraščiu numerius pirkėjus ir kitus duomenis.

Tomas Aleksiejūnas Admin
2016-11-10 12:35
Reikia skaityti ką rašo VMI sistema, kai nepriima failo. Gal kažkokio kodo ar adreso trūko, o ne suvedinėti rankomis duomenis.

Naujausios žinutės

Siunčiama...