Mokėjimo dokumentai

Tomas Aleksiejūnas Admin
2020-04-20 19:11
Buvo perdarytas Mokėjimų funkcionalumas.

Dabar mokėjimai gali būtų įvedami kaip "Mokėjimų dokumentai" arba per "Mokėjimų žurnalą" (žurnalo funcionalumas nepakito).

Kodėl tai buvo padaryta?

1. Mokėjimai, skirtingai nu kitų operacijų, nebuvo registruojami ir nebuvo galimybės jų redaguoti. Juos buvo galima tik trinti ir kurti iš naujo.
2. Nebuvo galimybės įveti mokėjimo, kai mokėjimas atliekamas kita valiuta nei išrašyta sąskaita.

Naujai sukurtas "Mokėjimo dokumentas" sprendžia abi šias probelemas. Jį galima registruoti, išregistruoti, redaguoti, t.y. lygiai taip pat kaip ir kitas operacijas. Taigi bus išlaikytas nuoseklumas.
Mokėjimo dokumento įvedmo forma praktiškai nesuskiria nuo buvusios Mokėjimo formos. Papildomai įvestas "paukčiukas", kurį reikia pažymėti jei mokėjimas įvedamas kita valiuta nei buvo išrašyta sąskaita - pvz. tiekėjas sąskaitą išrašė USD, o jūsų bankas nuraštė nuo EUR sąskaitos atitinkamą sumą EUR. Šiuo atveju pažymite, kad bus įvedamas mokėjimas kita valiuta ir nurodote kokia suma ir valiuta buvo nurodyta sąskaitoje. Taip pat reikia nurodyti banko komisnių DK sąskaitą, kur bus nurašyti banko komisiniai už valiutos konvertavimą (t.y. skirtumas tarp banko taikomo ir oficialaus LB valiutos kurso).

Per Mokėjimo dokumentą galima taip pat konvertuoti valiutas tarp banko sąskaitų

Užregistruotas Mokėjimo dokumentas sukuria vieną arba du mokėjimo įrašus (du jei viršuje ir apačioje nurodomos banko kortelės ir įvedama valiutos konvertacijos operacija ir tiekėjo arba pirkėjo knygos įrašus (sukuriama arba apmokama jo skola).

Kol kas tiesiogiai Mokėjimus galima bus kurti tik per API, o per web sąsąją netiesiogiai - per Mokėjimo dokumentą arba Mokėjimų žurnalą.
adminas
2020-04-23 08:08
Bet suvedus apmokėjima KASA ir nustačius kasos numeracija, poto vedant mokėjima banko sąskaita išmeta kasos numeracija.
Tomas Aleksiejūnas Admin
2020-04-23 09:54
Kasai geriausia nustayti automatinę numeraciją - vieną teigiamiems įrašams KPO, ir vieną neigiamiems KIO.
Jei numeruojama rankiniu būdu, tai numeris turi būti įvedamas paspaudus "rodyti mokėjimo numerį". Mokėjimo dokumento numeris yra atskiras dalykas, nes jis gali turėti dvi mokėjimo operacijas - iš vienos banko kortelę į kitą.
TechEc
2020-04-30 09:58
Dingo pliusas iš kairiojo meniu pinigai -> mokėjimai greitam mokėjimo sukūrimui.
mussia68
2020-04-30 10:49
Sveiki

Buvau nusistačiusi visas banko mokėjimo numeracijas automatines. Mokant per Mokėjimo dokumentą nebetęsia mano nustatytos numeracijos, reikia vesti rankiniu būdu.

Kodėl?
Tomas Aleksiejūnas Admin
2020-05-11 11:05
Jei buvote nustatęs automatines mokėjimų numeracijas, jos yra tęsiamos ir nieko nereikia daryti.
Pasitikrinkite ar tikrai yra sukurtos automatinės numeracijos Mokėjimams. Nustatymai->Numeracijos.
TechEc
2020-05-11 14:55
Mano atveju numeracijų nustatymuose nėra. Ištrynus mokėjimo numerį iš mokėjimo laukelio ir išsaugojus vis vien priskiria numerį pagal kažkokią numeraciją (manau, kad pagal paskutinį mokėjimą, kuriam buvo įvestas numeris - juos vesdavau tik kasos dokumentams). Neina išsaugoti su tuščiu numeriu, man bankinių mokėjimų numeris yra nesvarbus, bet neteisingų duomenų (t.y. mokėjimo numeris "iš oro") kaupti nenoriu.
Oltrade
2020-05-12 08:24
Taip, sutinku su TechEc. Pas mane bankiniams mokėjimams irgi sukuria kažkokius neaiškius mokėjimų numerius. Ir nerandu, kur juos redaguoti/nuimti.
Tomas Aleksiejūnas Admin
2020-05-18 11:00
Jei norite, kad mokėjimai nebūtų numeruojami, tai paspauskite "rodyti mokėjimo numerį" ir atsidariusiame lauke ištrinkite numerį.
Jį geriausia ištrinti prieš išsaugant duomenis, nes keičiant kitus duomenis jis gal vėl užsipildyti, nes pagal atskirus kriterijus yra parenkamas kitos operacijos numeris ir užpildomas.
TechEc
2020-05-19 11:05
Įvedant mokėjimą iš sąskaitos pas mane mokėjimo numeris tuščias, bet užpildytas laukas "Numeris". Ištrynus iš ten ir išsaugojus vis vien susinumeruoja automatiškai ir dokumente matosi būtent tas numeris.
Oltrade
2020-05-19 11:13
TechEc, čia yra Mokėjimo Dokumento numeris. Mokėjimo numeris yra dar kitas (šiuo atveju pas jus tuščias)... Mokėjimo dokumentas, kaip suprantu privalomai numeruojamas, tik ta numeracija kažkaip nefiksuota. Kartais pasiima iš kažkur kažkokią seką.
arvymodus
2020-06-23 12:00
Butu gerai palikti atvira ta langeli kur mokejimo numeris. Kad kaskart nereiktu spaudyti to "rodyti mokėjimo numerį"
arvymodus
2020-06-23 23:18
o dabar galvoju, ar butina tada suvedineti mokejimo numerius jei automatiskai generuojasi mokejimo dokumento numeris?tiek operacijos su kasa (grynais) tiek bankiniai mokejimai
Naujausios žinutės