Atvikštinio PVM taikymas (pvz. statybos darbai, elektrinika ir pan.)

Tomas Aleksiejūnas Admin
2020-02-05 12:36
Anksčiau sistema neleisdavo regsitruoti sąskaitų, jei joje būdavo prekių / paslaugų, kurioms taikoma atvirkštinio PVM apskaičiavimo schema (kai PVM sumoka prikėjas) kartu su įprastomis prekėmis / paslaugomis.

Nuo šiol šis apribojimas panaikintas ir vienoje sąskaitoje galima įvesti įraivaus PVM apmokestinimo schemų prekes / paslaugas. Pvz. statybos darbus kartu su kitomis prekėmis.

Tokiu atveju PVM tarifas yra išskiriamas raudonai, o pirkėjui priskaičiuojama tik ta PVM suma, kuriai netaikoma atvikštinio apmokestinimo schema.

PDF sąskaitoje irgi PVM yra išskirtas. Gal kas turi idėjų kaip PDF tuos tarifus irgi atskirti? Galima taip pat raudonai spausdinti, bet jei kas spausdins su juodai baltu printeriu, tai nelabai išskiskirs.
Oltrade
2020-02-05 15:24
pasvirom raidėm išsiskirtų?
TechEc
2020-02-06 09:17
Manau turi būti prierašas "atvirkštinis apmokestinimas", nes tik spalvos ar pasvirimai nepaaiškina, kas čia per PVM.
Tomas Aleksiejūnas Admin
2020-02-10 10:50
Užvedus pele atsiranda užrašas. Taip pat pastabose visada rodomas pranešimas "Atvirkštinis apmokestinimas" arba kitas tekstas, jei vartotojas jį pakeitė.
Vedeka
2020-02-17 18:42
Sveiki,
pirkimo sąskaitą įvesti su atvirkštiniu PVM pavyksta, o pardavimo nepavyksta. Skola pirkėjui registruojama su PVM, PVM neparaudonuoja, kai įvedinėju prekes. Kur darau klaidą?
Prie prekės nurodžiau, kad PVM atvirkštinis.
Tomas Aleksiejūnas Admin
2020-02-18 09:51
Prie prekės nereikia nurodinėti, kad PVM atvirkštinis, to ir negalima padaryti nes ta pati prekė parduodama skirtingiems pirkėjams gali būti taikomas ir atvirkštinis ir ne atvirkštinis PVM.

Reikia patikrinti PVM registravimo nustatymus Nustatymai -> PVM nustatymai kokiu atveju yra taikomas atviršktinis PVM (kokiai verslo (pirkėjų) PVM grupei ir prekės PVM grupei). Jei tokio nustatymo nėra, tai susikurti pagal aprašymą https://www.itax.lt/helps/76-atvirkstinio-apmokestinimo-pvm-pvz-statybos-darbams-elektronikos-prekems-nustatymu-sukurimas

Tada patikrinti ar tos PVM grupės yra priskirtos pirkėjui ir prekei.
PG-Apskaita
2020-02-27 18:05
Sveiki,
1. klausimas: Užregistravus prekę su atvirkštinių PVM, įsigijimo sąskaitą suformuojama teisingai. Tačiau PVM ataskaitoje nerodo, kad mes turime sumokėti PVM už pardavėją. Ar taip turi būti?

2.klausimas. Kaip užregistruotą prekę su atvirkštiniu PVM, parduoti netaikant atvirkštinį PVM?

Ačiū.
Tomas Aleksiejūnas Admin
2020-02-28 08:56
1. Kai taikomas atsvirkštinis PVM, sufomuojamos dvi eilutės (neigiama ir teigiama). Viena, kad priskačiuotas pardavimo PVM (kurį sumokat už pirkėją), kita, kad ta suma nukeliauja į PVM (atskaitą). Tai galutiniame rezultate gaunasi 0.
Jei nebūtų taikoma atvirkštinis PVM, tai PVM suma nukeliautų į jūsų PVM atskaitą ir taip susimažintumėt mokėtiną PVM, o pardavėjas jį sumokėtų.

2. PVM registravimo nustatymuose galima nurodyti kokioms PVM pirkėjų/tiekėjų grupėms, prekių PVM grupėms ir sandorio tipams (pirkimams,pardavimams) yra taikomas atvirkštinis PVM. Tiesiog nurodykite kda tai taikoma tik pirkimams.

Čia kaip suskurikuti nustatymą https://www.itax.lt/helps/76-atvirkstinio-apmokestinimo-pvm-pvz-statybos-darbams-elektronikos-prekems-nustatymu-sukurimas

Čia PVM nustatymai https://www.itax.lt/sales_tax_setups
TechEc
2020-06-11 13:11
Išrašomos PVM SF su dalimi prekių paprastu, dalimi atvirkštiniu PVM yra visiškai neaiškios klientui. Prisegu foto - dvi PVM sumos, neišskirta, kuri yra atvirkštinė.
Tomas Aleksiejūnas Admin
2020-06-16 16:04
Kaip siūlote išskirti?
TechEc
2020-06-17 09:51
PVM / PVM (atvirkštinis)
Naujausios žinutės